Dyre kontorstole og hæve sænkeborde er en tabt investering, hvis de ikke bruges hensigtsmæssigt

Der er prestige i at fokusere på det sunde arbejdsmiljø. Vi ser at virksomheder bruger mange penge på ergonomisk tastatur, kontorstole og hæve sænkeborde. Medarbejderne sætter stor pris på de lækre møbler, men det kan være vanskeligt at få ændret gamle vaner og få dem brugt hensigtsmæssigt i hverdagen.

Indstil din kontorstol om morgenen når du møder ind og lav småjusteringer i løbet af dagen. De små hyppige ændringer i din siddestilling forebygger det ubehag i nakke, skuldre og ryg, som kan føre til infiltrationer og smerter.

 

Sådan bruger du din kontorstol:

Dit hæve sænkebord er en gave, du ikke har gavn af, hvis det står i samme position dagen lang

Stående arbejde sætter gang i blodcirkulationen, øger forbrændingen og træner truncus-muskulaturen. Alsidigheden mellem stående og siddende arbejde forebygger væskeophobninger og sovende fornemmelser i fødderne.

Sådan bruger du dit hæve/sænkebord:

Sidder du stadig ned? 

Vær opmærksom på at ikke alle medarbejdere er ens. Vi ser ofte at virksomheder vælger samme type kontormøbel til alle medarbejdere. Men stole og borde er standard, det er mennesker aldrig. Høje, lave, tykke og tynde medarbejdere har forskellige behov til kontormøbler, og det skal der tages hensyn til for at opnå et godt arbejdsmiljø.

Se mere om hvilke ergonomiske tilbud Vicuras har: