Ergonomi

Opnå bedre arbejdsstillinger og bryd de dårlige arbejdsvaner

Ergonomi er en essentiel del af det moderne menneskes sundhed, selvom man er fysisk aktiv i sin fritid, kan stillesiddende arbejde være uhensigtsmæssigt for både kroppen og hovedet. Vi er skabt til fysisk aktivitet og bevægelse, og for meget inaktivitet og uergonomiske arbejdsstillinger kan derfor resultere i sygefravær og uønskede gener. Med ergonomiske gennemgange er der fokus på samspillet mellem den enkelte medarbejder og et godt ergonomisk arbejdsmiljø.

Så nemt er det for virksomheden

Uanset om det er et akut tilfælde hos en enkelt medarbejder eller samtlige af virksomhedens medarbejdere, så er det ganske simpelt at lade Vicuras udføre de ergonomiske gennemgange.

1

Virksomheden og Vicuras planlægger hvilke dage, der skal udføres ergonomiske gennemgange

2

Ergoterapeuten besøger arbejdspladsen og hver medarbejder får en gennemgang af 15-20 min. varighed

3

Efter indstilling og gennemgang af arbejdsstationen får medarbejderen vejledning til variationsstillinger, der kan hjælpe til en forbedret ergonomisk hverdag.

4

Virksomhedens ledelse modtager en rapport med anbefalinger til den enkelte medarbejder og forslag til eventuelle forbedringer til arbejdsmiljøet

Formål og udførelse af ergonomiske gennemgange

Udviklingen i vores samfund i dag inviterer til en meget stillesiddende livsstil med digitale medier, skærmarbejde, bilkørsel mv. Stillesiddende arbejde og fysisk inaktivitet er med til at øge risikoen for gener og skader – særligt når ukorrekte siddestillinger og travlhed er en fast del af arbejdsdagen.

Vicuras eksperter vejleder om ergonomi og hjælper medarbejderne til at opnå bedre arbejdsstillinger og bryde med de dårlige arbejdsvaner. Vicuras forebygger sygefravær ved at indarbejde korrekte arbejdsstillinger, mikropauser og mere bevægelse i arbejdsdagen. Ergoterapeuten laver en grundig undersøgelse af medarbejderens arbejdsstation, arbejdsstillinger og øvrige arbejdsvaner. Igennem fælles tilrettelæggelse, aktivitet og læring optimeres medarbejderens kompetenceniveau og forståelse for ergonomi. Dermed får medarbejderen selv evnerne til at ændre vaner og indgå i et sundere og bedre arbejdsmiljø.

“Personer med lænderygsmerter har årligt 3,3 mio. flere besøg hos alment praktiserende læger og 2,3 mio. flere besøg hos kiropraktor eller fysioterapeut end personer uden lænderygsmerter”

 

– Sundhedsstyrelsen, Sygdomsbyrden i Danmark

Spørgsmål og svar

Hvorfor vælge ergonomiske gennemgange?

Selvom man er fysisk aktiv i sin fritid, kan stillesiddende arbejde og et uhensigtsmæssigt arbejdsmiljø være af stor betydning for både kroppen og hovedet. Vi er skabt til fysisk aktivitet og bevægelse, og for meget inaktivitet og ukorrekte arbejdsstillinger kan derfor resultere i sygefravær og uønskede gener. Med ergonomiske gennemgange får i stærkt og sundt arbejdsmiljø med øget produktivitet og glade og medarbejdere

Hvor udføres de ergonomiske gennemgange?

De ergonomiske gennemgange udføres på jeres virksomhedsadresse og heraf ved de enkelte medarbejderes arbejdsstation

Hvad indebærer en ergonomisk gennemgang?

Først undersøges medarbejderens arbejdsstation og får den indstillet korrekt og hensigtsmæssigt. Dernæst får medarbejderen individuel vejledning om gode arbejdsstillinger, rutiner og variationer til en mere alsidig arbejdsdag med bevægelse, som let kan udføres i løbet af dagen. Medarbejderen har nu bedre forudsætninger for at indgå i et sundt arbejdsmiljø, og mange vil opleve mere energi og overskud, som de kan bruge på arbejdet og tage med sig hjem når arbejdsdagen er slut

Hvordan bliver det konkrete forløb?

Der kan være tale om et akut behov til en gruppe af medarbejdere eller et større og mere omfattende forløb, hvor samtlige medarbejdere skal have ergonomiske gennemgange. Når virksomheden og Vicuras har planlagt, hvilke dage der skal udføres ergonomiske gennemgange, besøger ergoterapeuten virksomheden og udfører de ergonomiske gennemgange. Virksomhedens ledelse modtager efterfølgende en udførlig rapport med anbefalinger til den enkelte medarbejder (arbejdsredskaber) og eventuelle problematikker ved arbejdspladsen, samt forbedringer til arbejdsmiljøet.

Er det muligt at bestille akut tider?

Hvis virksomheden har en medarbejder som har et akut problem eller en skade, der skal tages hånd om, er det muligt at bestille en akut tid hos Vicuras. Virksomheden sikrer på denne måde, at arbejdet kan fortsættes bedst muligt

Ønsker du at høre mere?