Begrænset af smerter

Nye tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at de sidste år på arbejdsmarkedet langt fra er en dans på roser. Tallene viser, at halvdelen af ældre medarbejdere, her danskere over 50 år, har smerter hver uge eller dagligt. I alt svarer 20 % at smerterne begrænser dem i deres arbejde. Dette påvirker i sidste ende også kollegerne og arbejdspladsen som hele. Vigtigst af alt er det uhensigtsmæssigt og ubehageligt for den enkelte, og problemet skal tages meget alvorligt.

Stillesiddende arbejde er en af kilderne 

Ser man nærmere på, hvem der er begrænset af smerter, har 70 % af ældre med tungt og fysisk krævende arbejde smerter mindst hver dage eller uge. I alt oplever 45 % med stillesiddende arbejde det samme. Med et øget og strategisk fokus på arbejdsmiljøet og medarbejdertrivslen på arbejdspladsen er der store gevinster at hente. Der kan både ses på den enkelte medarbejders behov med ergonomiske vejledninger, som kan være med til at skabe en bedre og mere hensigtsmæssig hverdag, og der kan ses på arbejdspladsen som hele, med en forebyggende og fleksibel massageordning. Overordnet set er begge ydelser i sidste ende med til at øge sundheden og produktiviteten på arbejdspladsen.

“Vi ville kunne opnå, at folk var meget mere produktive og kunne gå hjem fra arbejde med mere overskud, hvis vi indrettede arbejdet på en måde, så smerterne ikke begrænsede dem.” – Professor i arbejdsmiljø Lars Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

firmamassage


Skal Vicuras hjælpe din arbejdplads?

Vicuras står altid klar til at hjælpe alle typer og størrelser af virksomheder i hele Danmark. Med et minimum af administration for både virksomheden og medarbejderne, en høj fleksibilitet og fordelagtige finansieringsmuligheder kan I skabe en smertefri og mere hensigtsmæssig hverdag for medarbejderne. Det skal være nemt og ligetil.

Vicuras tilbyder:

Vicuras hjælper allerede mere end 100 danske virksomheder – skal I være de næste?

 

Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/indland/aeldre-medarbejdere-i-ny-undersoegelse-halvdelen-har-smerter-hver-uge