Ældre medarbejdere har smerter hver uge

Begrænset af smerter

Nye tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at de sidste år på arbejdsmarkedet langt fra er en dans på roser. Tallene viser, at halvdelen af ældre medarbejdere, her danskere over 50 år, har smerter hver uge eller dagligt. I alt svarer 20%, at smerterne begrænser dem i deres arbejde. Dette påvirker i sidste ende også kollegaerne og arbejdspladsen som hele. Vigtigst af alt er det uhensigtsmæssigt og ubehageligt for den enkelte, og problemet skal tages meget alvorligt.

ældre medarbejdere

Stillesiddende arbejde er en af kilderne

Ser man nærmere på, hvem der er begrænset af smerter, har 70% af ældre medarbejdere med tungt og fysisk krævende arbejde smerter mindst hver dage eller uge. I alt oplever 45% med stillesiddende arbejde det samme. Med et øget og strategisk fokus på arbejdsmiljøet og medarbejdertrivslen på arbejdspladsen, er der store gevinster at hente. Der kan både ses på den enkelte medarbejders behov med ergonomiske vejledninger, som kan være med til at skabe en bedre og mere hensigtsmæssig hverdag, og der kan ses på arbejdspladsen som hele, med en forebyggende og fleksibel firmamassage. Overordnet set er begge ydelser i sidste ende med til at øge sundheden og produktiviteten på arbejdspladsen.

“Vi ville kunne opnå, at folk var meget mere produktive og kunne gå hjem fra arbejde med mere overskud, hvis vi indrettede arbejdet på en måde, så smerterne ikke begrænsede dem.” – Professor i arbejdsmiljø, Lars Andersen, fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

ældre medarbejder får ergonomi hjælp

Skal Vicuras hjælpe din arbejdplads?

Vicuras står altid klar til at hjælpe alle typer og størrelser af virksomheder i hele Danmark. Med et minimum af administration for både virksomheden og medarbejderne, en høj fleksibilitet og fordelagtige finansieringsmuligheder kan I skabe en smertefri og mere hensigtsmæssig hverdag for medarbejderne. Det skal være nemt og ligetil.

Læs mere om vores ydelser lige her:

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.