Arbejdspladsvurdering (APV) – et stærkt og håndterbart redskab

Med en arbejdspladsvurdering fra Vicuras er i garanteret en sund og sikker arbejdsplads

 

En arbejdspladsvurdering garanterer en sund og sikker arbejdsplads

En arbejdspladsvurdering (APV) fra Vicuras giver et indgående kendskab til virksomhedens sundheds- og sikkerhedsarbejde med henblik på at optimere arbejdsmiljøet og nedbringe arbejdsskader. En APV til kontor, og andre brancher, belyser eventuelle problemer med arbejdsmiljø, hvor problemerne er, hvordan I løser problemerne, hvem der har ansvaret og hvornår I skal følge op.

Vicuras håndterer alle processer og udarbejder en gennemgående rapport og handlingsplan, som kan anvendes til strategisk opfølgning på de områder, hvor virksomheden kan have udfordringer. Med en APV fra Vicuras har I et stærkt og håndterbart redskab til at sikre, at alle lovkrav overholdes, og samtidig sparer I tid på omfattende administrationsarbejde.

Hvad skal en APV indeholde?

En arbejdspladsvurdering til kontor og andre brancher skal efter krav af Arbejdstilsynet udarbejdes af alle virksomheder minimum hvert 3. år. Alle virksomheder skal ligeledes en gang årligt opdaterer den handlingsplan, de har udarbejdet i forbindelse med den udførte APV.

En APV skal ifølge Arbejdstilsynet indeholde nedenstående elementer. Alle elementer vil indgå i en APV fra Vicuras.

– Identifikation og kortlægning af virksomhedens samlede arbejdsmiljø
– Beskrivelse og vurdering af virksomhedens arbejdsmiljøproblemer
– Inddragelse af virksomhedens sygefravær
– Prioritering af løsninger på virksomhedens arbejdsmiljøproblemer og udarbejdelse af en handlingsplan
– Retningslinjer for opfølgning på handlingsplan

Så nem er processen for en arbejdspladsvurdering

Indledende møde

Der aftales, hvordan den ønskede APV skal indrettes og forløbe hos virksomheden

Godkendelse

APV’en bliver sendt til gennemgang og godkendelse hos virksomheden

Process

APV’en påbegyndes hos virksomheden og er typisk gennemført indenfor 4-5 uger

Rapport

Virksomheden modtager rapport og handlingsplan senest 6-8 uger efter påbegyndelse

Udvalgte kunder

Vicuras samarbejder med en lang række virksomheder i Danmark, hvor vi hver dag yder vores services til virksomhedernes medarbejdere. Herunder ses et udsnit af de kunder, som vi samarbejder med

Læs flere referencer

Hvorfor en arbejdspladsvurdering fra Vicuras?

Med Vicuras som HR-partner er I garanteret, at vi håndterer alle processer. Vi udarbejder et ledelsesværktøj og en handlingsplan til APV, som kan anvendes til strategisk opfølgning på de områder, hvor I som virksomhed kan have udfordringer og problematikker. En APV fra Vicuras sikrer at alle lov- og formkrav overholdes, og I sparer samtidig tid på et omfattende administrationsarbejde.

Derudover tilbyder Vicuras 3 forskellige metoder til udførelse af en arbejdspladsvurdering; en online baseret APV, en online baseret APV med personlige interviews og samtalebaseret APV med fokusgrupper. Når I bestiller en APV til kontor, eller andre brancher, finder vi sammen den bedste løsning og metode til netop jer.

Bliv kontaktet
Vil du høre mere?
Send en mail