Jeres arbejdsplads

Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø er afgørende for, hvordan jeres medarbejdere trives. Arbejdsmiljøet har stor betydning for antallet af sygedage, for arbejdsglæden og for produktiviteten.

Her finder I gode råd til og vejledning om, hvordan I bedst indretter jeres arbejdsplads.

I kan nemlig selv gøre meget for, at arbejdsdagen bliver god og sund. 

Variation i arbejdsstillingerne

Noget at det bedste, vi kan gøre for vores krop i løbet af en arbejdsdag, er at skifte stilling. Den bedste arbejdsstilling er altid den næste. 

Rigtig mange af os sidder meget ned i den samme stilling på kontoret. Time efter time og dag efter dag. Variation i arbejdsstillingen er vigtigt for at undgå smerter, udvikle hovedpine eller andre gener.  

Prøv at sidde på en stor træningsbold en time ad gangen, så træner I samtidig jeres lændemuskulatur og spænder op i maven. Det er også vigtigt, at I rejser jer op ved jeres hæve/sænkeborde og står i en god arbejdshøjde med jeres arbejdsredskaber tæt på. Skærmen skal være en armslængde væk.

Arbejdsbelysning - en vigtig detalje i dagligdagen

En god arbejdsbelysning er vigtig for, at I kan arbejde optimalt. Kontorlys skal minde så meget som muligt om dagslys. Derfor er det altid godt med vinduer. De skal dog kunne blændes ned, hvis den skarpe sol skaber refleksioner i f.eks. jeres computerskærme. Det er også vigtigt, at jeres bordoverflader ikke er for blanke, så de reflekterer lyset.

Loftslyset giver et godt indirekte lys, men det er vigtigt, at I har et arbejdslys, f.eks. bordlamper, som giver et koncentreret og fokuseret lys på jeres arbejdsområder, så I også kan læse dokumenter.

Nedsæt støjen

Sidder I i et storrumskontor, oplever I sikkert støj fra tid til anden. Det er vigtigt at nedbringe denne støj så meget som muligt. For støj stresser og kan påvirke koncentrationsevnen, hukommelsen og mindske indlæring.

Lav nogle gode kontorregler for at minimere støjen. Lad være med at kommunikere på kryds og tværs af lokalet.

Skal I have et møde, så træk ind i et mødelokale. Det gælder også ved telefonsamtaler. Skal I over til en kollega og give en besked, så sæt jer ned hos kollegaen. I kan også anskaffe jer lydsvage tastaturer, opsætte lyddæmpende skillevægge mellem arbejdsstationerne og lydisolerende plader i vægge og på loftet.

Arbejdsglæde er vigtigt hos Jobindex. Massageordningen fra Vicuras biddrager i høj grad til arbejdsglæde og trivsel i dagligdagen.

Michael Zehngraff, Administrationschef

Løft rigtigt

Forkert udførte løft kan hurtigt give smerter i ryggen og andre steder på kroppen. Så sørg for at udføre dem korrekt. Også selvom I har travlt. To pakker printerpapir kan godt komme til at gøre ondt, hvis I løfter forkert.

Gå ned i knæ, træk byrden tæt til jer. Ellers udsætter I lænden for belastning. Rejs jer op og sørg for jeres næser og skosnuder peger i samme retning i hele bevægelsen. Nu har I løftet rigtigt.