Ofte stillede spørgsmål om sundhedsordninger og trivsel på arbejdspladsen

Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø er afgørende for, hvordan jeres medarbejdere trives. Arbejdsmiljøet har stor betydning for antallet af sygedage, for arbejdsglæden og for produktiviteten.

Her finder I gode råd til og vejledning om, hvordan I bedst indretter jeres arbejdsplads.

I kan nemlig selv gøre meget for, at arbejdsdagen bliver god og sund. 

Hvad kan Vicuras tilbyde min arbejdsplads?

Vi kan tilbyde jer alt lige fra enkelte ydelser til en fuld sundhedspakke, hvor vi kommer 360 grader rundt på jeres arbejdsplads’ sundhed og arbejdsmiljø. Vi kan tilbyde:
  • Alt fra enkeltstående sundhedsydelser til fulde skræddersyede sundhedsforløb fra nogle af markedets dygtigste og mest erfarne behandlere
  • Analyser og anbefalinger indenfor trivsel, arbejdsmiljø og sundhed
  • Kurser i arbejdsmiljø og sundhed

Hvorfor skal min arbejdsplads have en sundhedsordning?

Det er videnskabeligt dokumenteret, at arbejdsmiljøet og medarbejdernes generelle sundhedstilstand har stor betydning for medarbejdernes arbejdsglæde, sygefravær og produktivitet. Så et godt arbejdsmiljø og medarbejdere med fysisk og mentalt overskud giver også god økonomi

Er det dyrt at få en sundhedsordning hos Vicuras?

Det er faktisk dyrere ikke at have en sundhedsordning. Et dårligt arbejdsmiljø og medarbejdere, der har smerter og ubehag, giver flere sygedage og mindre produktivitet. Samtidig kan I vælge forskellige betalingsordninger:
  • Bruttolønsordningen Her betaler medarbejderen selv for sine behandlinger. Fordelen er, at betalingerne trækkes af bruttolønnen. Så medarbejderen sparer skatten. 
  • 50/50 ordningen Her betaler medarbejderen og arbejdspladsen hver en andel af behandlingerne. Ofte deler man den over i to lige store dele
  • 100% Firmagode Her betaler arbejdspladsen hele behandlingen for medarbejderen. 

Hvorfor skal jeg vælge Vicuras som sundhedsleverandør?

Du skal vælge Vicuras som din arbejdsplads’ sundhedsleverandør, fordi vi har markedets dygtigste og mest erfarne behandlere. Og fordi vi fleksibelt kan sammensætte lige præcis det behandlingsforløb, som passer til din arbejdsplads.

Hvor foregår behandlingerne af medarbejderne?

De foregår enten på selve arbejdspladsen eller meget tæt på hos en af Vicuras’ håndplukkede partnerklinikker.

Hvilken sundhedsordning giver bedst værdi for arbejdspladsen?

Det kommer helt an på den enkelte arbejdsplads’ udfordringer. Det er imidlertid som regel en god idé at arbejde regelmæssigt og systematisk med arbejdspladsens sundhed. Det gør I ved at lave et fortløbende samarbejde med Vicuras. Det er også en god idé at udpege en eller flere ”sundhedsambassadører” blandt jeres medarbejdere, så de kan komme på sundhedskursus hos Vicuras og bagefter hjælpe med at udvikle og fastholde de gode sundhedsvaner og det gode arbejdsmiljø.

Vi oplever et stigende sygefravær, men vi ved ikke ”hvor skoen trykker”. Hvad gør vi?

Vicuras udvikler og gennemfører arbejdsmiljø- og trivselsundersøgelser på jeres arbejdsplads. Så identificerer vi problemerne og kommer med anbefalinger til, hvordan I løser de sundheds- og arbejdsmiljømæssige udfordringer.

Hvor stor bliver vores administrationsopgave, hvis vi vælger en sundhedsordning hos Vicuras?

I får nærmest ingen administrationsopgaver, hvis vi etablerer en sundhedsordning for jer. Vi tager os af det hele. Medarbejderne kan selv nemt booke behandlinger på vores intelligente portal.

Arbejdsglæde er vigtigt hos Jobindex. Massageordningen fra Vicuras biddrager i høj grad til arbejdsglæde og trivsel i dagligdagen.

Michael Zehngraff, Administrationschef

Hele sundhedspakken til jeres arbejdsplads

Vicuras tilbyder sundhedsfremmende ydelser, som øger jeres medarbejderes sundhed, overskud og arbejdsglæde. Det betyder lavere sygefravær, højere motivation og højere produktivitet.