Ergonomi på arbejdspladsen

Få bedre arbejdsstillinger på jeres arbejdsplads med ergonomisk vejledning. Hos Vicuras specialiserer vi os i at sikre ordentlige ergonomiske forhold for virksomheders ansatte, uanset om det er stillesiddende eller aktive jobs. Vi er godkendt af Arbejdstilsynet og anbefalet af Dansk HR.

God ergonomi på arbejdspladsen skaber sunde og motiverede ansatte

Langvarig stillesiddende arbejde, uhensigtsmæssige siddestillinger, tungt løftearbejde og andre dårlige arbejdsvaner kan føre til unødvendige fysiske belastninger, sundhedsmæssige problemer og forøget sygefravær. Derfor er ordentlig ergonomi på arbejdspladsen enormt vigtigt.

Vicuras tilbyder professionel ergonomisk vejledning direkte på arbejdspladsen for at hjælpe med at forebygge og forbedre arbejdsmiljøet. Vores skræddersyede vejledning sikrer, at alle medarbejdere oplever en komfortabel og sund arbejdsdag.

Vi tilbyder ergonomisk vejledning uanset hvilken branche, I befinder jer i. Dette omfatter både kontorarbejdere og ansatte i produktions- og industrivirksomheder. Vi yder også vejledning til dem, der allerede oplever skader, smerter eller andre gener, med det formål at støtte dem i at genoprette og bevare deres helbred på arbejdspladsen. Med Vicuras’ ergonomiske vejledning investerer I ikke blot i medarbejdernes sundhed, men også i virksomhedens overordnede trivsel og produktivitet.

Få et uforpligtende tilbud på ergonomisk vejledning

Ergonomisk vejledning
til dig med smerter

Smerter opstår nemt på grund af dårlige arbejdsstillinger, som ikke bliver korrigeret. Det skyldes ofte en forkert indstillet arbejdsstation, og fordi medarbejderen ikke ændrer arbejdsstilling i løbet af dagen.

Smerterne rammer ofte håndled, skuldre, nakke og ryg. Mange oplever også spændingshovedpine. Sammen med en række andre gener og smerter, der typisk opstår på arbejdet.

Har medarbejderne ondt, er det helt afgørende at finde årsagen til smerterne, hvordan de er opstået, og hvordan vi kan afhjælpe dem, så de ikke får det værre.

Besøg af en ergoterapeut eller arbejdsmiljøkonsulent

Vicuras tilbyder besøg af en ergoterapeut eller arbejdsmiljøkonsulent, som kan finde årsagen til smerterne og rådgive om, hvordan medarbejderne kommer af med smerterne igen.

De får vejledning i gode arbejdsstillinger, korrekt indstilling af arbejdsstationen, indretning af hjemmearbejdspladsen og forebyggende øvelser. Besøget tager 45 minutter, og vi udarbejder efterfølgende en ergonomirapport med anbefalinger til, hvordan de kan forebygge smerterne og få en mere sund hverdag.

Kontakt os, så tager vi en snak om, hvordan vi kan sikre en ordentlig ergonomi ud fra jeres arbejdsplads’ konkrete behov.

Læs også om vores online stretch of the week, hvor vi ugentligt guider medarbejderne til at komme op fra stolen og strække kroppen ud.

Vi tilbyder også ergonomisk vejledning på hjemmearbejdspladsen til de medarbejdere, som arbejder helt eller delvist hjemme.

"Hos Topdanmark Forsikring benytter vi med stor succes Vicuras som leverandør af
vores interne massageordning. Vicuras leverer til flere af vores lokationer i Danmark, og de håndterer administration og kontakt til vores medarbejdere."

Marianne Torp Granzow, HR-Konsulent

Så nemt får I en god ergonomi på arbejdspladsen

Ikon der viser tre mennesker som har en samtale.
Indledende møde

Vi holder et indledende møde, hvor vi sammen afklarer jeres arbejdsplads’ behov og ønsker.

Ikon der viser en kvinde.
Besøg

Vores ergoterapeut vejleder alle tilmeldte medarbejdere ved deres arbejdsstationer.

Ikon der viser to talebobler.
Vejledning

Medarbejderne får hver 10-15 minutters individuel vejledning og mulighed for at stille spørgsmål.

Ikon der viser en rapport.
Rapport

Efter besøget modtager I en rapport med konkrete anbefalinger.

God ergonomi på arbejdspladsen
– hvorfor og hvordan

Vi udfører ergonomisk vejledning på jeres arbejdsplads. Direkte ved medarbejdernes arbejdsstationer.

Ergoterapeuten hjælper med at indstille arbejdsstationerne korrekt og hensigtsmæssigt og vejleder medarbejderne i, hvordan de får og fastholder nye gode arbejdsstillinger og arbejdsvaner.

Medarbejderne er aktive deltagere i vejledningen, så de selv er i stand til at fastholde de nye sunde vaner.

Efter vejledningen modtager I en rapport med anbefalinger til både den enkelte medarbejder og eventuelle anbefalinger til at forbedre jeres generelle arbejdsmiljø.

Alle har ret til godt arbejdsmiljø

Korrekt ergonomi på arbejdspladsen er for alle virksomheder. Store som små. Og i alle brancher. Der er selvfølgelig forskel på udfordringerne med arbejdsmiljøet.

Nogle har alt for meget stillesiddende arbejde. Andre har dårlige arbejdsstillinger eller foretager tunge og akavede løft eller andre fysisk belastende aktiviteter i hverdagen.

Hos Vicuras skræddersyr vi vores indsatser efter lige præcis jeres medarbejderes udfordringer. Vi sørger for, at hver enkelt medarbejder får ergonomisk vejledning, som er netop tilpasset ham eller hende. Så vi gør op med dårlige arbejdsstillinger og belastende aktiviteter. Og alle får et bedre arbejdsmiljø.

I kan altid bestille akuttider hos os, hvis det er nødvendigt.

Interesseret i online ergonomi?