Hvordan en massageordning kan forbedre produktiviteten

Hvordan en massageordning kan forbedre produktiviteten

Du har måske læst det før, at massage kan forbedre produktiviteten, men hvad er egentlig videnskaben bag det?

I virkeligheden handler det ikke om massagen i sig selv. Der kan altså ikke sættes lighedstegn mellem massage og produktivitet. Men regnestykket går nu op alligevel.

Se på det som produktivitet = arbejdsglæde + trivsel + sundhed.

Arbejdsglæde, trivsel og sundhed er opskriften til produktive medarbejdere.

Det giver god mening, at medarbejdere er mere effektive og produktive, når de er motiverede i deres arbejdsliv, er i trivsel og ikke har smerter eller gener fra muskler og led.

Og det er her massage kommer ind i billedet. For massage kan bidrage til at lindre muskelspændinger og giver en øget følelse af velvære. Det korte afbræk fra arbejdsdagen med en afslappende massage kan hjælpe med at reducere medarbejderens stressniveau. Overordnet set kan massage bidrage til at medarbejderen føler mere fysisk og psykisk velvære.

Reducer sygefravær

Medarbejdere med kroniske smerter er mere tilbøjelige til at have mange sygedage. Smerter i lænderyggen er faktisk en af de primære årsager til langtidssygemelding og førtidspensionering. I toppen, sammen med lænderygsmerter, ligger depression og stress. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Hvorfor investering i firmamassage er en investering i medarbejderne

En massageordning er et personalegode, ligesom fitnessmedlemskaber, gaver, cykler, beklædning, parkering osv., kan være former for personalegoder.

Nogle personalegoder er skattefrie, hvor andre er skattepligtige.

Oplever medarbejderne, at arbejdspladsen har lyst til at investere i deres velvære og har lyst til at gøre livet en smule nemmere for medarbejderne, har det allerede dér en positiv effekt på produktiviteten.

Personalegoder som massage er også med til at gøre arbejdspladsen attraktiv og konkurrencedygtig.

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.