Massage hos Stofindtagelsesrummet H17 i Kødbyen

Vinder af Vicuras julekonkurrence

I december måned 2017 afholdte Vicuras julekonkurrence, hvor to heldige virksomheder kunne starte det nye år med en massagedag til medarbejderne. I den forbindelse besøgte Vicuras de glade vindere, nemlig medarbejderne hos Stofindtagelsesrummet H17 beliggende i Den Grå Kødby ved Halmtorvet i København.

Stofindtagelsesrummet H17 er et projekt igangsat af Københavns Kommune, og udgør omkring 20 medarbejdere, heraf både pædagoger, sygeplejersker og psykologer. Med hver sine faglige og menneskelige kompetencer sørger de for, at 800 stofmisbrugere hver dag har adgang til ordentlige og kontrollerede forhold. Ved massagedagen hos H17 kan vi hos Vicuras kun bekræfte, hvor stort et stykke arbejde medarbejderne gør. Derfor var vi glade for at kunne give medarbejderne hos H17 denne dag og mulighed, da de arbejder med et stort smil og overskud i et både fysisk og psykisk hårdt krævende arbejdsmiljø. Hos H17 er der altid en finger på pulsen, så for medarbejderne var massagedagen et godt afbræk fra en meget alsidig arbejdsdag.

Nordens største stofindtagelsesrum

H17 er et stofindtagelsesrum, også kaldet et fixerum, hvor stofmisbrugere kan indtage deres stoffer i rene og sikre omgivelser med sterile redskaber. Omgivelser, der er med til at mindske overdoser med dødelig udgang markant. Udover rum til stofindtagelse, rummer H17 også lokaler med psykiatrisk personale og behandlingstilbud, samt et aktivitetsrum. I aktivitetsrummet afholdes der blandt andet filmaftener, foredrag af eksempelvis politi og andre interessante og givende tiltag.

Med sine 1.000 kvadratmeter er H17 Nordens største stofindtagelsesrum. Projektet blev igangsat af Københavns kommune, og de flotte og nøje gennemtænkte lokaler åbnede i august 2016. Lokalerne er indrettet med farverige detaljer, eksempelvis blåprikkede glasvægge, hængende planter fra loftet og lysstofrør. I et stort åbent rum, har stofmisbrugerne mulighed for at slappe af eller få sig en lur på store sækkepuder. I går var det så medarbejdernes tur til at få et afbræk fra arbejdsgangene og få løsnet op i musklerne de tilstedeværende Vicuras behandlere.

Billeder fra dagen

stofindtagelsesrummet

Vicuras behandler giver en af H17 medarbejdere gode råd og efter behandling som kan bruges i de daglige arbejdsgange.

 

stofindtagelsesrummet

Vicuras satte to massagestole til rådighed, så medarbejderne hos H17 kunne få forebyggende skulder- og nakkemassage.

 

stofindtagelsesrummet

Vicuras’ personale kunne ikke stå for Louise Runge Mortensens, leder af H17, lille hundehvalp.

 

Vil du læse mere om Vicuras?

Læs mere om H17 og deres store stykke arbejde her: http://politiken.dk/indland/article5632269.ece

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.