Hold fast i træning udendørs på trods af regn, vind og kulde

Frisk luft og smukke efterårsfarver fyldt med fordele

Når vejret begynder at blive koldere, er det fristende at stoppe udendørs træning og i stedet trække indenfor. At tænde op i pejsen og hygge med nybagte boller og varm kakao kalder på de fleste, når vejret bliver gråt og koldt. Der skal også være plads til hygge, men for at det skal kunne lykkes uden at vægten stiger, er det vigtigt at holde fast i træningen. Vi kommer her med lidt professionel træningsvejledning så du kommer godt fra start.

Fordelene ved at træne udendørs, selvom det er vådt og koldt, er mange. Dagslyset mætter din krop med gode D-vitaminer. Den friske luft, du fylder dine lunger med, forbedrer præstationsevnen og gør dig naturligt træt, så du sover bedre. Der er flere sanseindtryk udenfor, hvor bladene skifter farve og falder af træerne, mens sollyset farver alting rødligt. Den afkølende effekt, af vinden i dit ansigt, kan gøre, at du føler dig varm senere og dermed holder dig fysisk aktiv længere tid, end hvis du træner indendørs. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der en afstressende effekt ved at være ude i det grønne. I Sverige har man endda gået så langt som til at ordinere natur på recept.

Vi har samlet et par gode råd til udendørs træning, nu når efteråret er over os og vinteren er på vej.

Gode råd til udendørs træning

Det er væsentligt, at finde ud af en måde at træne på som passer til dig. Prøv at tænke nyt og find ud af hvordan du kan fortsætte med at holde dig i gang på trods af vejret. Uanset hvilken form for sport du dyrker, er udstyr afgørende for at du får en god oplevelse. Desuden har huden brug for lidt ekstra fugt og pleje, når du træner i vådt og koldt vejr. I frostvejr skal du bruge en creme med lavt vandindhold. Vi har samlet fire former for udendørs træning.

Løb

Er du vant til at løbe ude, kan det stadig lade sig gøre. Hold godt øje med vejrudsigten og sørg for at tilpasse dine ture til de dage, hvor vejret ser fornuftigt ud. Uanset hvad, kan det være en god investering med et par løbesko med ekstra grip, så du ikke får skader af at glide i våde blade og fedtede stier.

Cykling

Er du vant til at cykle frem og tilbage fra arbejde, er det altid en lidt større opgave, når vejret bliver vådt og koldt. Cyklen skal være noget mere hårdfør, så den kan gøre sig i salt, sne og is, uden at cyklens bevægelige dele tæres op af rust. Ligeledes, kræver cyklen mere vedligehold i vinterperioden.

Sørg for en rigtig god cykeljakke, som kan holde dig varm og tør, men som samtidig er hurtigtørrende. Der er ikke noget værre end vådt udstyr, når man skal hjem igen. Vælg cykelbukser med ekstra foring og sørg altid for at bruge overtræk på dine cykelsko. Våde og kolde fødder er den direkte vej til en sygemelding. Brug overtræk over din cykelhjelm, så vand og vind holdes ude. Og sidst, men ikke mindst, sørg for at vælge et par gode luffer med godt grip, så du kan styre cyklen med varme fingre.

Svømning

Er du vant til at svømme udendørs, er det oplagt at svømme i en svømmehal. Dog, kan yoga og styrketræning give dig mere styrke og smidighed til at forbedre din svømning, mens konditionstræning kan gøre dig mere udholdende i vandet.

Gåture

En god gåtur i det kolde eller våde vejr kan give masser af god energi og indre varme. Her skal der også lidt mere udstyr til. Tænk lag på lag, da du kan få brug for at smide det yderste lag undervejs, når du får varmen. Tænk svedtransporterende undertøj, og vindtæt ydertøj, og muligvis et ekstra mellemlag til at holde dig varm. Sørg for at holde hoved, fingre og tæer varme og tørre. Er du typen som går rigtig mange km af gangen kan fodbehandling fra en fodterapeut anbefales, så du holder dine fødder i topform.

Er du bare ikke til udendørs træning, så forpligt dig til at træne indendørs f.eks. i et fitnesscenter, gerne sammen med en god ven eller veninde. Sørg for, at de gode sanseindtryk kommer frem på anden vis med f.eks. god musik og velduftende efterårsbagning.

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.