Derfor er massage så godt for dig

Behandlingsformen massage med de mange fordele

Massage er en ældgammel behandlingsform, hvor man påvirker kroppen, eller dele af kroppen, ved strygning, tryk, ryk, stræk eller vrid.

Behandlingsformen kan afhjælpe muskelspændinger, trætte og ømme muskler, musearm, museskader, arbejdsskader, spændingshovedpine og meget mere. Listen er lang, når det kommer til fordele, hvilket også er grunden til, at massage har vundet stort indpas i nyere tid og blevet utrolig populært.

Slip af med stress, angst og depression

Touch Research Institute, som hører under University of Miami School of Medicine, konkluderer at, ved at påvirke kroppens biokemi, kan massagebehandlinger virke lindrende på angst og depression. Dette har man undersøgt ved at se nærmere på niveauerne af stresshormonet kortisol hos 500 personer med stressrelaterede problemer. Her kunne man se, at massagebehandlinger sænkede niveauet med helt op til 53%. Samtidig steg niveauet af afslappende og glade hormoner.

firmamassage

Positiv effekt på blodtryk og immunforsvar

Firmamassage har også en possitiv effekt på ens blodtryk og immunforsvar. Et studie fra University of South Florida har bevist, at 10 minutters massage tre gange om ugen, i tre uger, kan sænke blodtrykket hos patienter med forhøjet blodtryk. Som nævnt tidligere, kan massage mindske niveauet af stresshormoner. Da disse kan have en negativ indflydelse på immunforsvaret, har massage altså også en positiv indflydelse på immunforsvaret. Et hold amerikanske forskere fandt for eksempel, at en gruppe stressede studerende, havde et bedre immunforsvar og mindre angst, når de fik massage.

Let dine smerter med massage

Med regelmæssige massagebehandlinger kan man lette smerter fra for eksempel sportsskader, hovedpine og gigt ved at løsne op for stive muskler og stimulerer blodcirkulationen. Yderligere påvirker man de mange nervebaner, som sender velværesignaler til hjernen, når man rører huden, hvilket også er med til at lette smerterne. En anden grund til at massagebehandlinger er smertedæmpende, er at man samtidig hæmmer de nervebaner, der sender smertesignaler til hjernen. Har man tendens til smerter efter hård træning, kan massage hjælpe med at sænke niveauet af inflammation. Dermed kan musklerne komme sig hurtigere, ligesom massage midlertidigt kan afhjælpe ømhed.

Massage er altså en fantastisk behandlingsform, der kan afhjælpe, og er god for, mange ting – både fysiske og psykiske smerter og gener.

Kontakt os for et tilbud på en forebyggende firmamassage til jeres arbejdsplads

Vil du læse mere om vores ydelser?

Kilde: https://www.bt.dk/sundhed/det-sker-der-i-kroppen-naar-du-faar-massage

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.