Sunde medarbejdere er guld værd

Mangel på arbejdskraft

Beskæftigelsen er i øjeblikket rekordhøj herhjemme i Danmark, og ordrebøgerne i landets virksomheder bugner. Det betyder dog samtidig, at der opstår rekrutteringsudfordringer rundt omkring. Mange virksomheder melder om mangel på arbejdskraft, og den største trussel er for virksomhederne mangel på kvalificerede medarbejdere.

Stort potentiale i eksisterende medarbejdere

Som virksomhed er det derfor værd at overveje, om man får det optimale ud af sine eksisterende medarbejdere. En ny undersøgelse fra PFA viser, at der er et stort potentiale i at øge fokusset på medarbejdernes sundhed. Medarbejdere, der er karakteriseret som sunde, har nemlig markant bedre selvvurderet produktivitet, arbejdsevne og energiniveau. Samtidig døjer de i langt mindre grad med stress, som er et stigende problem og kan koste virksomheder dyrt.

 

arbejdsmiljø

Sundhedsfokus på arbejdspladsen = stor gevinst 

Sunde medarbejdere og en forbedret sundhedstiltand er altså lig med en stor gevinst for virksomheder. Som ekstra gevinst er mange medarbejdere faktisk motiverede til at leve sundere. I PFA’s undersøgelse angiver de fleste nemlig, at de ønsker en sundere livsstil, men kun en mindre andel er i gang med konkrete sundhedstiltag. ‘Manglende tid’ bliver angivet som den største barriere. Virksomheder kan derfor med stor fordel tage hul på disse ændringer og øge sundhedsfokusset på arbejdspladsen.

Skal I øge sundhedsfokusset på jeres arbejdsplads?

Gør som mange andre danske virksomheder og øg sundheden på arbejdspladsen med Vicuras. I kan for eksempel øge sundheden på arbejdspladsen med en massageordning og/eller ergonomiske vejledninger. Vi er altid klar til en uforpligtende snak!

 

Kilde: https://borsen.dk/nyheder/opinion/artikel/11/201598/artikel.html?utm_source=opinion&utm_campaign=nyhed_03

GemGem

Bliv kontaktet
Vil du høre mere?
Send en mail