Vicuras støtter DINNødhjælp med sponsorat

Et udbredt problem

Vi mødte Anja Lovén i forbindelse med et foredrag omkring Afrikas heksebørn. Anja er grundlægger af DINNødhjælp, og har dedikeret hendes liv til at redde ensomme, forladte og udstødte børn i Nigeria. Foredraget og snakken med Anja gjorde et stort indtryk. Vi var slet ikke i tvivl om, at vi utrolig gerne vil bidrage og støtte op om dette formål. Vi er derfor rigtig glade for, at vi har etableret et erhvervssponsorat med DINNødhjælp til Anja og resten af teamet. Sponsoratet bidrager til at de fortsat kan hjælpe udsatte børn i Nigeria.

Troen på hekse er stadig et udbredt problem i Afrika og særligt i Nigeria. Grundet manglende udvikling, fattigdom og uvidenhed er der ikke ressourcer til at få børnene i skole.  Dette betyder også at udviklingen bremses. Når børn beskyldes for at være en heks, er det naturligvis forbundet med overtro. Er barnet først blevet beskyldt af landsbyen, er der ingen vej udenom.

 

dinnødhjælp

Hekseuddrivelse og heksedoktorer

Landsbybeboerne vil kræve at barnet enten får uddrevet de såkaldte onde ånder via natlige hekseuddrivelser (eksorcisme), hvilket bliver udført af de lokale præster i landsbykirken. Eller at forældrene bringer barnet til en heksedoktor, som også har magiske evner til at uddrive heksen i barnet. Men dette koster mange penge og overtroen er størst i de mest fattige områder. Børnene bliver derfor ofte tortureret og slået ihjel. Forældrene kan intet stille op imod en hel landsby og de lokale okkulte grupper. Alle kræver nemlig at det forheksede barn enten skal tortureres til døde eller udstødes fra landsbyen. De risikerer selv at blive slået ihjel hvis de lader deres barn bo i deres hus. Forældrene tror også selv at barnet er forhekset, hvis det er en præst som har udpeget barnet til at være heks. Barnet bliver slået ihjel enten ved at de bliver halshugget, begravet levende, brændt levende eller simpelthen banket/tortureret ihjel.

dinnødhjælp dinnødhjælp

DINNødhjælp gør en synlig forskel

Når man hører Anja fortælle om situationen i Nigeria har man svært ved at forestille sig denne store kontrast til det moderne Danmark. Det er ubegriveligt at sådanne grusomheder kan finde sted mod små børn. Heldigvis er der ildsjæle og organisationer som DINNødhjælp, som arbejder hårdt for at vende denne tilstand. Igennem oplysningsarbejde, arbejder organisationen for at bekæmpe overtroen, og deres arbejde gør en synlig forskel. Børnene på DINNødhjælps børnehjem bliver skolet, får bearbejdet deres angst og får modet og selvtilliden tilbage. Engang imellem tager DINNødhjælp børnene med tilbage til deres familier og de landsbyer de kommer fra. Når familien og landsbyen ser, at børnene ser sunde, stærke og raske ud, så indser de deres egen uvidenhed. Dermed er DINNødhjælp med til at bevise overfor hele samfundet at børnene ikke er hekse, men i stedet er blevet indoktrineret af landsbyboerne.

Vi hos Vicuras er så glade for, at have fået kendskab til DINNødhjælp og Anjas utrolige arbejde for børn i Nigeria. Vi glæder os til fortsat at følge projektets udvikling for børns sundhed og er stolte af, at kunne bidrage en smule til projektet.

 

Læs mere om Vicuras og vores sponsorater

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.