Ferie: En fabelagtig start og god tilbagevending

Sådan forbereder du dig

Vi kender det alle sammen. Man skal lige nå det hele inden ferien. Men slap bare helt af – jobbet er der stadig, når du kommer fra ferie. Arbejdspsykolog Einar Baldursson anbefaler endda, at man ikke engang rydder skrivebordet. Han anbefaler, at du vælger et par opgaver at have liggende klar til efter ferien, så du har noget at glæde dig til. Såfremt din virksomhed ikke har indført ”clean desk policy” i forbindelse med GDPR, så giver vi ham ret.

Han anbefaler endvidere, at du sætter tempoet ned, før du går på ferie, ellers bruger du ugens første uge på at falde ned eller værre endnu – være syg med influenzalignende symptomer. Ferien skal bruges til at koble på dvs. opleve noget nyt og lade op, ikke at koble af efter en hård periode.

ferie arbejde

Træk stikket helt ud når du er på ferie

Hold ferie når du har ferie. Grænsen mellem at være tilgængelig på mail og telefon er blevet meget mere flydende, end den var i tiden med produktionsarbejde. Dette er ganske simpelt af den grund, at vi kan. Men når vi er på ferie, skal der være vandtætte skodder mellem arbejde og fritid, for at man kan være åben og modtagelig, lære noget nyt og være til stede med familie og venner i nuet. Arbejdet vil bare forstyrre ferien.

Vær god ved dig selv, når du vender tilbage

Giv dig selv en blid start. Vend tilbage på en onsdag, hvis det er muligt. Og sørg for ikke at have alt for travlt de første dage. Der er altid noget, der skal ordnes og mails man ikke har set, som skal besvares. Du ville heller ikke starte i fitnesscenteret med at være der fem timer den første gang. Giv kroppen tid og ro til at komme i gang igen, så er du også mere robust overfor virus og stress.

Planlæg at være god ved dig selv den første tid efter ferien. Sørg allerede nu for at få booket en massagetid, hvis du har den mulighed. Bestil billetter til en fed koncert i efteråret, så du har noget at se frem til, når du kommer tilbage.

Rigtig god ferie fra Vicuras!

Flere gode råd

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.