Hold fri, når du har fri

Når du går online, går du offline

Har du nogensinde fortalt din partner noget vigtigt, og oplevet at han/hun ikke var nærværende? Der var måske lige tikket en mail ind fra jobbet? Så er du ikke den eneste. Flere oplever at personlige forhold skrænter, fordi arbejdsgivere har en forventning om, at man er tilgængelig, også når man har fri. Det gælder både venskaber, kærester og familieforhold.

Konklusionerne fra en ny undersøgelse fra det amerikanske Virginia Tech er klar. Den viser med al tydelighed, at medarbejdere, som oplever en forventning om, at de holder øje med deres indbakke og er tilgængelige konstant, påvirkes negativt. Det viser sig som udslag i dårligere søvn og en oplevelse af et dårligere helbred og trivsel. Derudover også ved at en ven, familiemedlem eller ægtefælle, som er utilfreds med forholdet.

Det er vigtigt, at man har tidspunkter, hvor man kobler helt af og engagerer sig i sit rigtige liv, lyder konklusionen. Altså, hold fri, når du har fri.

Hvad kan arbejdspladsen gøre?

Her er det ifølge undersøgelsen væsentligt at sætte ind overfor den nærmeste ledelse. Ledelsen må komme væk fra den kultur, hvor man forventer, at man altid er tilgængelig. Særligt de nærmeste ledere skal opmuntre medarbejdere til at være offline. Udfordringen går på at udvikle en kultur, hvor man belønner at medarbejdere kan være fleksible og tilgængelige, men også trække stikket i betydelige perioder.

Flere indlæg og gode råd

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.