Nudging: Påvirk medarbejderne nemt og billigt

Et kærligt puf i den rigtige retning

Har du hørt om eller set nudging før? Det har du sikkert uden at vide det.

Tænk på de grønne fodspor på gaderne, der leder os til skraldespanden i stedet for at smide skraldet på gaden. En lille bitte adfærdspåvirkning med en stor betydning for miljøet. Et andet kendt nudge, måske verdens mest berømte, er fluen i pissoiret. Undersøgelser viser, at der er op til 80% mindre spild ved siden af pissoiret, når der er mulighed for at ”sigte” efter en flue. Et nudge mange mænd sikkert ubevidst værdsætter højt! Ligeså viser undersøgelser, at der er mindre madspild ved brug af en mindre tallerken.

Nudging er altså adfærdsforandrende initiativer, der både kan aktivere den refleksive del af hjernen og hjælpe den ubevidste del af hjernen. Dette uden at begrænse folks valgmuligheder, hvilket gør nudging attraktivt. Man kan altså nemt og billigt påvirke medarbejderne til ubevidst at optimere deres sundhed ved at tage bedre beslutninger under en arbejdsdag.

 

nudging

Sådan bruger I nudging på arbejdspladsen

Som sagt er nudging altså et kærligt puf i den rigtige retning. Vicuras kommer her med et par nemme idéer til, hvad I kan skrive/tegne på plakater og sedler, der vil optimerer jeres arbejdsplads.

  • Mind folk om at variere deres arbejdsstilling eller husk dem på at sidde korrekt på sin stol.
  • Mind folk om vigtigheden af at bevæge sig under en lang dag. Det kunne være at gå rundt imens man taler i telefon eller at gå over til sin kollega i stedet for at sende en mail.

Med små sedler eller plakater vil I nemlig ubevidst minde jer selv om ovenstående. Herved ”nudger” i jer selv til at optimere jeres sundhed – nemt og hurtigt! Bare det at bruge mindre tallerkener under frokostpausen, for at mindske madspild, gør en stor betydning. I kan også stille frugtskålen længere frem end søde sager. Ved at gøre dette skubber man folk i den rigtige retning og kan hjælpe til at forebygge fedme og andre livsstils sygdomme. Find sammen ud af, hvad I har behov for – der er mange muligheder!

 

Flere gode råd

 

Kilder: Læs mere via følgende links http://vpt.dk/psykisk-arbejdsmiljo/nudging-hjaelper-dig-med-vaelge-rigtigt http://nudging.nu/nudging-definitation/ http://videnskab.dk/kultur-samfund/nudging-hvordan-far-man-folk-til-aendre-adfaerd

Bliv kontaktet
Vil du høre mere?
Send en mail