Stram op og styrk din core med hulahopring træning

Vægttab med hulahopring træning

Du har nok prøvet at bruge en hulahopring før; men har du brugt den til træning?. Det er de færreste, der ikke har set en hulahopring før og de bliver ofte forbundet med et sjovt legetøj. Men det er også sjov træning.

Der findes mange maveøvelser til en flot og trænet mave, men de kan hurtigt blive kedelige i længden. Med en hulahopring med vægt kan du have det sjovt, mens du træner din mave og virkelig se resultater. En hulahopring med vægt kan købes i de fleste sportsbutikker – også online. De er også at finde i de fleste træningscentre.

Så ja, man kan godt tabe sig med hulahopring træning. Man kan tabe flere centimeter omkring taljen og få strammet op. Når musklerne omkring taljen trænes op, holder de maven inde, så den ikke buler frem. Så hvis du har et mål om at formindske din talje og få smidt nogle centimeter, så kast dig ud i hooping!

Vi har samlet 6 sjove øvelser til dig, som giver sved på panden, høj puls og stærk core!

holahopring træning

6 øvelser til hulahopring træning

1.  Standard positionen 

Stå med højre fod fremme og hold hulahop ringen mod din nedre ryg. Spænd i dit bækken, løft dit bryst og bøj dine knæ en smule. Sæt hulahop ringen igang modsat urets retning. Hvis det føles akavet at stå i denne position, så prøv at stå med venstre god fremme i stedet og sæt ringen igang i urets retning.

For at holde hulahop ringen igang, skal du skifte din vægt hurtigt imellem din forreste og bagerste fod og bevæge din hofte frem og tilbage.

2. Side hooping

Stå med dine fødder bredere end skulderbredde. Sæt hulahop ringen igang og bevæg dine hofter fra side til side, så ringen rammer siderne af din hofte. Husk at spænd godt i maven og hold dit hoved og bryst højt. Jo mere kraft du ligger i hvert skub, jo hurtigere vil ringen bevæge sig.

3. 360’eren

Prøv først at lave denne øvelse uden din hulahop ring. Placer din venstre fod sikkert på jorden og træd fremad med din højre fod. Drej din krop mod venstre og sving herved din højre fod næsten 360 grader rundt før du sætter den ned igen. Din højre fungerer som en ‘akse’ i denne øvelse.

Når du er ved at have den, så prøv med hulahop ringen. Begynd i ‘Standard positionen’ og drej ringen modsat urets retning. Når det føles sikkert, så lav 360’eren og land i ‘Standard positionen’.

4. Gågang

Begynd at bruge holahop ringen i ‘Standard positionen’. Når det føles sikkert, tag et lille skridt fremad hvergang ringen rammer forrest på din hofte.

Prøv at gå hurtigere gang for gang, kast dig ud i at gå baglæns eller prøv at gå fra side til side. Det hele ligger i ‘fornemmelsen’ og øvelse gør mester! Din core (kropsstamme/kropskorset) bliver sat på prøve ved denne øvelse.

5. Dips og lunges

Hold hulahop ringen i højre hånd med håndfladen nedad. Begynd at sving hulahop ringen urets retning og sørg for at hulahop ringen er parallel med jorden. Tag imod ringen med venstre hånd når du svinger den rundt og tag imod med højre hånd igen. Når du har fundet en god rytme og føler dig sikker, så prøv at gå langsomt fremad. Kast dig herefter langsomt ud i at lave squats og/eller lunges mens du sørger for at ringen drejer rundt. Her får du både trænet arme og ben, især hvis du har en hulahop ring med høj vægt.

6. Sjippetorvet

Dette er en svær øvelse og hvis den er for svær findes der heldigvis et alternativ!

Hold hulahopringen med højre hånd og bevæg den foran dig i et otte tal fra side til side. Når hulahopringen krydser fra højre til venstre, duk hovedet og løft dine knæ idet du går (eller hopper!) igennem. Du skal dreje dit håndled så din håndflade peger mod dig selv og så lande i start positionen.

For svært? Brug holahopringen som helt almindeligt sjippetorv. Tag fat i toppen af hulahopringen og se hvor mange du kan tage.

Flere gode øvelser

Kilde: http://www.health.com/health/gallery/0,,20397949,00.html#more

Arbejdsmiljørådgiver Christina Ferm

Underviser på kurset er Vicuras’ arbejdsmiljøkonsulent Christina Ferm, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Christina vejleder og rådgiver dagligt både medarbejdere, ledere og fagpersoner i sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen. Christina er uddannet Cand.San. i Sundhedsfremme, Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier.

Så nem er etableringen af en massageordning

Med en massageordning fra Vicuras er I sikret en ordning, som understøtter et godt arbejdsmiljø med et minimum af administration for virksomheden. Vores massageordning har særlig fokus på at forebygge og afhjælpe gener som trætte og ømme muskler, typisk i nakke, ryg og skuldre. Samtidig sørger vores behandlere for, at medarbejderne får koblet af og ladet op. Det medfører både øget trivsel og produktivitet i virksomheden. Behandlingerne kan foregå på jeres arbejdsplads eller ved brug af vores landsdækkende partnerklinik netværk.