Sådan får I et godt arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø og en høj medarbejdertrivsel går hånd i hånd. Få et nemt og hurtigt overblik over vigtige fokusområder lige her

Et godt arbejdsmiljø

De fleste af os bruger størstedelen af vores tid på arbejdspladsen i hverdagene. Derfor er arbejdsmiljøet vigtigt. At sikre og opretholde et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen kan være lidt af en jungle. Der er mange aspekter at holde styr på, og så kræver det, at alle medarbejderne er inkluderet og ser det som et fælles ansvar at få en sund og stærk arbejdsplads.

Når vi snakker arbejdsmiljø, er der både det psykiske, som blandt andet omhandler social trivsel, god ledelse og stress, det fysiske, som omhandler arbejdsstillinger, indretning, temperaturforhold og ulykker.

Det fysiske arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø er ikke kun tunge løft og skub på arbejdspladsen. Det omhandler også kontinuerlige bevægelser, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, klima samt farlige kemikalier og maskiner. Spørg jer selv, om I har styr på følgende:
- Indeklima
- Støj og belysning
- Indretning af kontor
- Korrekt udstyr og maskineri
- Sundhedsfremmende tiltag

Det psykiske arbejdsmiljø

Et godt psykisk arbejdsmiljø kan oftere være sværere at arbejde med, da det kræver åben dialog og høj engagement fra medarbejderne. At have et godt psykisk arbejdsmiljø omfatter blandt andet:
- Samarbejde kollegaer og ledelse imellem
- Gode betingelser
- Værdsættelse og arbejdsglæde
- Mængde af arbejdsopgaver
- Hierarkiske forhold
- Stress

Du kan selv gøre noget

Der er mere god hjælp og gode råd at hente. Hop til vores videoer om et godt fysisk arbejdsmiljø, hvor du nemt kan blive vejledt i ergonomisk korrekte arbejdsstillinger, arbejdsbelysning og hjælp til støjreducering. På vores nyheds- og blogportal har du fri adgang til tips og tricks til en sundere hverdag indenfor både arbejdsmiljø, livsstil og træning.

Bliv kontaktet
Vil du høre mere?
Send en mail