Nyheder & inspiration

 • stress
  LÆS MERE
  Kan bare ét ord afhjælpe stress?
  1. maj 2019
  Danskerne anses for at være blandt de lykkeligste folkefærd i verden. Dette er baseret på variabler som indkomst, frihed, social støtte og tillid. Alligevel er der mange danskere, der føler sig stressede i hverdagen
 • LÆS MERE
  Skærmarbejde og skærmbriller på arbejdspladsen
  3. april 2019
  Regelmæssig skærmarbejde i fastlåste stillinger kan føre til forskellige problemer, som nakkesmerter, skuldersmerter, hovedpine eller musearm. Disse problemer kan opstå ved forkert indstilling af bord eller stol, samt forkert belysning eller forkert placeret skærm. Længerevarende skærmarbejde kan også føre til problemer med øjnene, som senere hen kan føre til behov for skærmbriller.
 • LÆS MERE
  Sådan forbedrer du din søvnkvalitet
  27. marts 2019
  Søvn er en nødvendighed for kroppen og mangel på denne kan føre til sundhedsmæssige problemer. Søvnløshed kan føre til træthed i løbet af dagen, samt koncentrations- og hukommelsesbesvær. Dette er ikke kun dårligt for den individuelle medarbejder, men også arbejdspladser, da det på længere sigt kan føre til højere sygefravær og nedsat produktivitet.
 • LÆS MERE
  Sådan Opretholder Du En Sund Væskebalance
  21. marts 2019
  Det er vigtigt at vedligeholde sin væskebalance, så kroppen kan fungere ordentligt, når vi arbejder. Kroppen taber dagligt vand, og husker vi ikke at drikke væske, så kan den dehydrere. Dette vil føre til ubehagelige symptomer og kan på længere sigt være meget farligt.
 • Koffeinindtag
  LÆS MERE
  Er Dit koffeinindtag Sundt?
  19. marts 2019
  Koffein findes i blandt andet kaffe og har en centralstimulerende effekt og virker opkvikkende. Det er derfor oplagt at indtage kaffe, når man arbejder, så man kan få noget ekstra energi i løbet af sin arbejdsdag.
 • indeklima
  LÆS MERE
  Sådan forbedrer I jeres indeklima på kontoret
  21. februar 2019
  Kontorvirksomheder er blandt de bedste til at reagere på dårligt indeklima såsom varme, kulde eller træk, hvor mange medarbejdere kan opleve disse problemer. Er din virksomhed med i den positive udvikling?
 • firmamassage
  LÆS MERE
  Ældre medarbejdere har smerter hver uge
  1. februar 2019
  Halvdelen af ældre medarbejdere, her danskere over 50 år, har smerter hver uge eller dagligt. I alt svarer 20 % at smerterne begrænser dem i deres arbejde,
 • LÆS MERE
  Hold fri, når du har fri
  26. november 2018
  Har du nogensinde fortalt din partner noget vigtigt, og oplevet at han/hun ikke var nærværende, fordi der lige var kommet en mail fra jobbet? Så er du ikke den eneste.
 • LÆS MERE
  Derfor skal I investere i social kapital
  26. november 2018
  Det giver mening at investere i udviklingen af, og vedligeholdelsen af, den såkaldte brobyggende sociale kapital i virksomheden. Flere steder har man ansat folk til at løse lige netop den opgave
 • LÆS MERE
  Derfor forsvinder dine dygtige medarbejdere
  26. november 2018
  Har du tænkt over, hvad skal der til, for at holde på dine dygtige medarbejdere? Nedenfor kan du se, hvilke 9 grunde, der får selv de bedste til at sige farvel.
 • LÆS MERE
  8 tips til et godt psykisk arbejdsmiljø i et åbent kontor
  5. september 2018
  Et åbent kontor kan bidrage til at styrke fællesskabsfølelsen og videndelingen. Men omvendt kan man sige, at vi risikerer at blive mindre innovative i det åbne kontor, hvis vi forstyrres i et omfang, så vi skal bruge vores mentale kræfter til at sikre en grad af planmæssighed og til at forhandle grænserne på plads mellem os selv og de andre.
 • LÆS MERE
  Sådan håndterer I fejl på arbejdspladsen
  14. august 2018
  "Der er altid en løsning – vi skal bare lige finde den". Sikke en vidunderlig positiv tankegang. Hvordan håndterer I fejl på jeres arbejdsplads? Bliver man slået i hovedet, eller siger I pyt og kommer videre? Det kan være et plus for virksomheden at finde en god måde at håndtere fejl på arbejdspladsen.
 • LÆS MERE
  Start op med nye gode vaner efter ferien
  9. august 2018
  Du er måske netop vendt tilbage fra ferie, så nu er det en gylden mulighed for at starte op med nye gode vaner. Eller fortsætte de gode takter fra før sommerferien.
 • LÆS MERE
  Sådan klarer I den vilde varme på kontoret
  8. august 2018
  Sommeren har i den grad gjort sit indtog i Danmark, og det skal vi ikke klage over, men hold nu op, hvor har det stor betydning for indeklimaet på jobbet. Varme og stillestående luft kan skabe utilpashed og manglende motivation, så det er uendelig vigtigt at tage sine forholdsregler. For end ikke den værste hedebølge giver ret til at holde fri fra arbejde.
 • LÆS MERE
  Er du tilgængelig og online konstant?
  27. juni 2018
  Studier viser, at vi tjekker vores mobil 150 gange hver dag. Men hvis vi er tilgængelige og online uafbrudt, risikerer vi at få stress og blive mindre effektive. Her er nogle ideer til, hvordan I kan undgå stress fra digitale hjælpemidler på arbejdspladsen.
 • LÆS MERE
  Sunde medarbejdere er guld værd
  27. juni 2018
  Som virksomhed er det derfor værd at overveje, at man får det optimale ud af sine eksisterende medarbejdere. En ny undersøgelse fra PFA viser, at der er et stort potentiale i at øge fokusset på medarbejdernes sundhed.
 • LÆS MERE
  Sådan får du en fabelagtig start på din ferie
  27. juni 2018
  Vi kender det alle sammen. Man skal lige nå det hele inden ferien. Slap af - jobbet er der stadig, når du kommer fra ferie.
 • LÆS MERE
  Har du smartphone finger?
  26. juni 2018
  Forleden talte Vicuras’ ergoterapeut med en medarbejder, hos en virksomhedskunde, som havde ondt i tommelfingeren. Medarbejderen vidste godt selv, at det skyldes den måde, som hun brugte sin smartphone på. Den teknologiske udvikling gør os i stand til at ordne de fleste opgaver fra mobiltelefonen. Risikoen er dog, at vi gør skade på os selv ved forkert og overdrevet brug af det lille vidunder.
 • LÆS MERE
  Vidste du, at planter kan reducere stress?
  16. maj 2018
  Mennesket har opholdt sig udendørs i naturen det meste af den tid, som vi har eksisteret på jorden. Måske er det derfor, at vores hjerne trives så godt i grønne omgivelser.
 • nakkesmerter
  LÆS MERE
  Yoga til 'mobil-nakkesmerter'
  25. april 2018
  Mange døjer med ryg- og nakkesmerter, samt kronisk hovedpine. Den måde, man bruger sin mobiltelefon på, med nakken foroverbøjet og hænderne i skødet, lægger et massivt pres på nakken og kan være årsag til en del af problematikken.